probleme cuplu psihologia barbatului psihologia femeii Relatii

De ce nu mă mai sună?

Tinerele vin foarte des cu această întrebare în sedintele noastre. Această dilemă ia naștere în urma unui parcurs asemănător în mai toate scenariile unei mai proaspete relații: l-au întalnit pe el, l-au evaluat (mai mult verbal decât faptic – și aici o sa revin și o să dezvolt), el a dat răspunsurile ”corecte”, o perioadă de timp s-a comportat ”corespunzător” – implicat, dedicat, atent etc – pentru ca mai apoi să dezerteze, să dispară, la început în unele zile ale săptămânii, apoi și în unele zile din week-end, pentru a sfârși prin apariții rare, nebazate pe o regulă anume. Într-o astfel de situație, partea feminină a cuplului este total siderată și se chinuie să înțeleagă ”ce a făcut ea greșit” de nu (mai) este demnă de atenția părții masculine. Răspunsurile sunt foarte simple:

  1. Nu mai acorda o însemnătate așa de mare (evaluării) verbalului, vorbei . Foarte puțini oameni (inclusiv bărbații – sunt și ei oameni, da!?) se cunosc pe sine, sunt în stare să-și pună în cuvinte stările emoționale și să mai aibă și curajul de le comunica partenerei. Mulți consideră că dacă s-ar (putea) comporta așa ar fi total expuși, dezarmați în fața ei, situație inacceptabilă, care intră în totală contradicție cu ceea ce au fost învățați de mici: să fie puternici, impenetrabili, invincibili etc. pentru că așa trebuie să fie bărbații. Deci: acordă mai multă atenție faptelor și evaluează-l după ele și nu după răspunsurile lui verbale. Cum se comportă cu oamenii pe care îi poate considera inferiori ca statut față de el? Cum se va comporta cu un chelner, cu o vânzătoare, cu eventualii subalterni, tot așa se va comporta și cu tine. Cum se comporta chiar cu tine? Îți deschide ușa, te ajută pe tine să alegi prima din meniul restaurantului, te ascultă și te îndeamnă să vorbești despre tine, într-un cuvânt ”te vede pe tine” și la nivelul mic al cotidianului, al banalului?
  1. Nu mai crede că totul este despre tine și eventualelel tale greșeli sau neajunsuri. Și el are din astea! Foarte multe chiar! Și – foarte probabil – acestea sunt cauzele reale ale faptului că nu te mai sună. De la situația în care (hai, să spunem așa) ”te iubește prea mult”, îl tulburi mai mult decât se așteapta el să o faci, atunci când te întâlnește, pănă la situația în care nu voia decât să te cucerească, posibilele scenarii, cauzate de neajunsurile lui, sunt infinite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top